Portret fotografie

Wat is portretfotografie?

Een portret is een artistieke voorstelling van een persoon of een groep. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een gebeeldhouwde weergave of in mijn geval een foto van iemands hoofd of lichaam zijn.

De opzet is te tonen hoe de persoon eruitziet, met soms een artistiek inzicht in zijn of haar persoonlijkheid of kenmerk. Meestal is herkenbaarheid van het gezicht het belangrijkst.

Een portret waar twee personen op zijn afgebeeld wordt een dubbelportret genoemd, en met meer dan twee personen een groepsportret. Als een fotograaf een portret van zichzelf maakt, wordt het een zelfportret genoemd.

 

Portretfotografie is emotie.

Portretfoto’s worden vaak toegepast voor publicaties in vakliteratuur, informatie verstrekking via internet en social media. Portretfotografie is ook een veel gebruikte manier om geliefden, familie, vader, moeder, kinderen, kleinkinderen enzovoorts in herinnering te houden en in veel gevallen dagelijks naar te kunnen kijken wanneer de portret foto mooi ingelijst aan de muur hangt. Naast een mooie wanddecoratie zijn fotoboeken ook een populaire manier om portretten te tonen.

 

Portret in de studio of op een buitenlocatie?

Wat mij betreft kan het allemaal. Een portet (fotoshoot) maken van u, uw partner, beide, familie enzovoorts, in mijn studio op Strijp-S in Eindhoven of op een buitenlocatie naar wens of zelfs bij u thuis. Belangrijk is wat u wil, in welke omgeving u zicht het beste voelt. Voor portretten van u te maken neem ik de tijd in een ongedwongen fijne sfeer.

Dus, twijfel niet langer en laat een mooi, leuk, lief, artistiek of een uitbundig portret van u maken.

 

 

Portret fotografieprojecten